C.A.R.

Cine poate deveni membru C.A.R. S.L.I.? 

Poate deveni membru asociat al C.A.R. S.L.I. orice angajat din învăţământ, membru al unuia dintre sindicatele afiliate la Uniunea Judeţeana Olt a Sindicatelor Libere din Învăţământ: S.L.I. Zona Balş, S.L.I. Zona Caracal, S.L.I.D. Corabia, SLID Slatina.

Membrul asociat nu-şi pierde calitatea de membru C.A.R. o dată cu ieşirea la pensie.

Cum pot deveni membru C.A.R. S.L.I.?

Completaţi cererea de înscriere şi acordul de reţinere a cotizaţiei pe statul de plată.

Formularele completate se transmit în original la organizaţia sindicală. Există posibilitatea înaintării acestora, lunar, prin intermediul liderilor grupelor sindicale din şcoli. (acolo unde exista grupe sindicale aparţinând SLID)

Dacă sunteţi membru al unei alte case de ajutor reciproc, puteţi păstra toate drepturile prin retragerea fondului social şi depunerea lui la C.A.R. S.L.I. Balş.

Cotizaţia lunară este cuprinsă, în funcţie de opţiunea fiecărui membru, între 20 şi 100 lei. La înscriere se achită suma de 20 lei reprezentând taxa de înscriere.

Forme de împrumut

Puteţi dispune de o sumă până la 4.500 lei/an, la o dobândă deosebit de avantajoasă, fără ca restituirea să reprezinte o povară.

Se pot împrumuta sume reprezentând de 3 ori fondul social personal acumulat, dar nu mai mult de 6.750 lei.

Fondul maxim de 2.250 lei nu poate fi depus o singură dată.
Membrii asociaţi pot depune cotizaţii şi după atingerea plafonului maxim pentru fondul social. Aceştia pot cere oricând restituirea sumelor ce depăşesc obligaţia statutară.

Restituirea împrumutului se poate face într-o perioadă cuprinsă între 12 şi 18 luni.

Rata dobânzii percepute pentru această formă de împrumut este de 4 % pe an.

Rezolvarea cererii de acordarea împrumutului se face, în termen de maxim 30 de zile de la data şi în ordinea cronologică a depunerii acesteia, în funcţie de disponibilităţile financiare ale C.A.R..

Cum accesăm un împrumut?

A. Condiţii

Împrumuturile pot fi accesate numai de membrii unuia dintre sindicatele afiliate la Uniunea Judeţeana Olt a Sindicatelor Libere din Învăţământ: S.L.I. Zona Balş, S.L.I. Zona Caracal, S.L.I.D. Corabia şi SLID Slatina.

Stagiul minim de cotizare este de 3 luni.

Membrii care îşi transferă fondul social de la o altă casă de ajutor reciproc pot accesa un împrumut la 1 lună după înscriere.

B. Ce trebuie să faceţi pentru a accesa un împrumut?

1. Decideţi asupra sumei pe care aveţi posibilitatea şi/sau doriţi să o împrumutaţi (plafonul maxim este de 3 ori fondul social, dar nu mai mult de 4.500 lei/an).

2. Completaţi următoarele documente:
cererea de împrumut;
acordul privind reţinerile pe statul de plată;
adeverinţa de venit de la unitatea şcolară (cupon de pensie pentru pensionari);
adeverinţe de girant (dacă este cazul).
Formularele pot fi obţinute si  de la sediul organizaţiei sindicale  sau de la liderul de sindicat SLID din unitatea şcolară.

OBS: Pe formulare e trecuta denumirea CAR – SLI zona Bals,  deoarece SLI Bals administreaza acest CAR pentru toti membri USLI  Olt (SLI Bals, SLI Caracal, SLID Corabia si SLID Slatina).

3. Transmiteţi formularele completate, în original, organizaţiei sindicale.
Există posibilitatea înaintării acestora, lunar, prin intermediul liderilor sindicatelor de zonă.

4. Verificaţi telefonic sau personal dacă:
– formularele au fost completate corect;
– îndepliniţi condiţiile pentru acordarea împrumutului;
– ziua când sunteţi planificat pentru semnarea contractului de împrumut şi ridicarea banilor.

C. Obţinerea împrumutului

În ziua în care aţi fost planificat, semnaţi contractul de împrumut în faţa mandatarului C.A.R. şi ridicaţi suma solicitată.

Prezenţa dvs. la sediul C.A.R. a S.L.I. Balş NU este necesară pentru semnarea contractului şi ridicarea sumei solicitate. Suma împrumutată de C.A.R. vă poate fi virată direct pe cardul de salarii.

Email de contact: carslibals@gmail.com

Lasă un comentariu